Banner - twee mensen aan het sporten

Arbo Campus

De Arbo Campus is dé plek waar medewerkers alles kunnen vinden over veilig, gezond en met plezier werken bij de provincie. De Arbo Campus is begonnen als pilot en uitgegroeid tot een website waar informatie te vinden is over:

  • Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, zoals meer Bewegen, niet Roken, matig Alcohol, gezonde Voeding, meer Ontspanning en werken aan Ontwikkeling.Aan de hand van e-learnings, whitepapers, e-books, filmpjes, etc. worden de verschillende thema’s onder de aandacht gebracht van zowel medewerkers als arboprofessionals.
  • Interessante informatie of inspirerende workshops en bijeenkomsten ten aanzien van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en arbeidsomstandigheden waar medewerkers hun voordeel mee kunnen doen.
  • De Arbocatalogus met de arbeidsrisico’s en bijbehorende oplossingen van provincies, ingedeeld naar functierisicoprofielen. De teksten in de Arbocatalogus zijn geactualiseerd en goedgekeurd door de Inspectie SZW.
  • Met de leeroplossingen bieden we een digitale oplossing om te voldoen aan artikel 8 van de Arbowet; voorlichting en onderricht. Te denken valt hierbij aan essentials, e-learnings en instructies. De werkgever (de manager) en de medewerker hebben per functie/werkzaamheden inzichtelijk wat de risico’s zijn via de zogenaamde functierisicoprofielen, en zij kunnen vervolgens per profiel doorklikken naar leeroplossingen. Doordat medewerkers de wettelijk verplichte kennis hebben opgedaan zijn ze beter in staat om veilig en gezond te werken.

Documenten/media met meer info

Naar het product

Bekijk hieronder het product zoals deze beschikbaar wordt gesteld aan de provinciemedewerkers:

Arbo Campus  →

Arbocatalogus →

Meedenken?

Als je ideeën hebt en wilt meedenken over dit product, stuur ons dan een mail.

Mail

Contact

Heb je vragen over dit product? Neem dan contact met ons op.

Marga Waldekker

Blijf op de hoogte

Het A&O-fonds Provincies brengt maandelijks een nieuwsbrief uit. Wil je deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

Inschrijven