Algoritmisering, wen er maar aan!

Omschrijving

Algoritmen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, maar we lijken weinig van ze te weten. Toegespitst op verschillende branches beschrijft Jim Stolze op verhelderende wijze hoe algoritmen werken, welke impact ze hebben en welke kansen of bedreigingen ze met zich meebrengen. Wat betekent algoritmisering bijvoorbeeld voor een organisatie? Hoe combineer je menselijke intelligentie met machine learning? Wat zijn de gevolgen voor de arbeidsmarkt? En waar ligt de grens eigenlijk? In hoeverre zorgt algoritmisering voor maatschappelijke onrust? En wat betekent dit voor ethiek, privacy, moraliteit en uiteindelijk: leiderschap?

 

Jim Stolze is schrijver en ondernemer, bekend geworden als de oprichter van TEDxAmsterdam. Met zijn bedrijf Aigency levert hij oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) aan grote bedrijven. Daarnaast wordt hij vaak ingezet als ‘pep-talk’ op events over innovatie, technologie of ondernemerschap.

 

Dit webinar werd uitgezonden tijdens de Week van de Digitale Overheid. De inhoud is trending topic en een must voor de professional en leidinggevende die soepel wil mee blijven bewegen in een dynamische wereld geleid door data en algoritmen. Wen er maar aan.

 

Studieduur: 50 minuten
Toets: nee
Leervorm: webinar
Niveau: +

Direct inschrijven