content-header3

Leergang iedereen verandert – nu jij nog

Fijne buurten, veilige straten, nabije zorg, bezield onderwijs, gezond ouder worden, schone lucht … : het zijn allemaal geen eenvoudige vraagstukken. Ze vragen de inzet van vele partijen, voorbij de muren van de gemeente. Wat is daarin een goede uitkomst en hoe is dat te realiseren? Daar verschillen de meningen over en heeft niemand het laatste woord of controle. Hoe neemt u bij verandering in een verknoopte wereld verantwoordelijkheid? Wat verlangt dat van een veranderaar?


Veranderaars zijn op allerlei plekken te vinden. Ze zitten op het niveau van bestuurders of managers, bij beleidsmedewerkers en stafafdelingen, maar ook bij burgers en partners, adviseurs en activisten. Verandering wordt door elk lokaal vormgegeven en verbonden met initiatieven van anderen. Dat gaat niet iedereen zomaar goed af. Veranderen is een ambacht waar heel wat bagage en handigheid voor nodig is. De leergang wordt georganiseerd om deze bagage aan te reiken en te verbinden met de eigen praktijk.


De leergang geeft antwoord op deze vragen:
1. Hoe pakt u een vraagstuk effectief met direct betrokkenen aan? Hoe stimuleert u lokaal mooi werk rond issues die tellen?
2. Hoe neemt u de omgeving mee en schep je condities voor vernieuwing? Hoe zorgt u dat veranderingen aanstekelijk en organisaties krachtiger worden?
3. Hoe groeit u zelf tot een krachtige veranderaar? Hoe geeft u uw eigen ontwikkeling vorm opdat u steeds meer bereikt?

 

Belangrijke informatie

Max. deelnemers: 30

Aantal dagen: 4

Locatie: Utrecht

Investering: €1.250,- excl. 21% btw

Meer info / inschrijven