Overig aanbod

Medezeggenschap: van, voor en door jou!

Wat is medezeggenschap nou eigenlijk? Voor werknemers is het een manier om invloed uit te oefenen op de randvoorwaarden en arbeidsomstandigheden van hun werk. Maar medezeggenschap is niet zo vanzelfsprekend… 

Bekijk onze MOOC over medezeggenschap, een vierdelige online videoreeks over hoe medezeggenschap bij de provinciale sector werkt en wat medezeggenschap voor jou kan betekenen.

 

Meer informatie  →

Duurzame inzetbaarheid

Bij ‘duurzaam inzetbaar’ gaat het erom dat je gemotiveerd, gezond, vakbekwaam en productief bent, nu en in de toekomst. Dat is in het belang van zowel jou als medewerker als van je organisatie. Beiden heb je hierin je eigen verantwoordelijkheid. Met de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) kun je onderzoeken hoe duurzaam inzetbaar jij bent. En als leidinggevende kun je met de Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid bekijken hoe jij nog beter kunt bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van je team.

 

Meer informatie en starten met de scan

Online loopbaancoaching

Welke talenten heb ik? Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? Welke stappen ga ik zetten?’ Stel jij jezelf ook deze vragen? Maak dan gebruik van onze gratis online
loopbaancoaching! In een online één-op-één gesprek geeft een loopbaanadviseur jou een eerste antwoord op je loopbaanvragen en voorziet je van persoonlijk advies.

 

Meer informatie en aanmelden

Diversiteit & Inclusiviteit

De maatschappij is volop in beweging en diversiteit en inclusiviteit zijn wereldwijd actuele thema’s. Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn dat je als organisatie een afspiegeling bent van de maatschappij, maar ondanks de wil, blijkt dit vaak een uitdaging.

Als A&O-fonds Provincies ondersteunen we de provinciale sector in het streven naar een werkvloer waar iedereen gelijkwaardig is en waar talenten benut worden, ongeacht de zichtbare en niet-zichtbare verschillen.

 

Bekijk het aanbod

A&O Inspiratiebank Hybride Werken

Hybride werkvormen doen hun intrede binnen arbeidsorganisaties. Ook bij de sectoren gemeenten, waterschappen en provincies. De A&O fondsen Inspiratiebank Hybride Werken is een gezamenlijk initiatief van de drie A&O fondsen in deze sectoren. De digitale Inspiratiebank biedt een overzicht van inspirerende voorbeelden en aanpakken uit gemeentelijke-, waterschaps- en provinciale organisaties, en van organisaties buiten deze sectoren, op vraagstukken rond hybride werken.

 

Meer informatie → 

Werk & Mantelzorg

Wil jouw organisatie een aantrekkelijke werkgever zijn voor mantelzorgers, zodat medewerkers met mantelzorgtaken binnen de provinciale sector, hun werk beter kunnen combineren met de zorg voor een naaste? Doe dan mee aan dit project en maak gebruik van onze ondersteuning.

 

Meer informatie → 

Verhalen uit de provincie

Zoveel mensen, zoveel ervaringen. Ben jij ook benieuwd naar wat je collega’s te vertellen hebben? Laat je inspireren en motiveren door mooie verhalen uit de provinciale sector.

 

Bekijk alle verhalen

A&O fondsen Webinars

In het voorjaar van 2021 organiseerden A&O-fonds Provincies, A&O fonds Gemeenten en A&O-fonds Waterschappen gezamenlijk een serie van vijf lunchwebinars. Tijdens elk webinar stond een actueel HR-thema centraal.

 

Meer informatie en terugkijken → 

A&O fondsen Collegereeks Omgevingswet OR-leden

In maart 2021 is de online Collegereeks ‘Omgevingswet voor OR-leden’ uitgezonden. In vier sessies van 90 minuten namen verschillende sprekers de deelnemers mee door de Omgevingswet.

 

Meer informatie en terugkijken

Zie ook