Overig aanbod

A&O Inspiratiebank Hybride Werken

Hybride werkvormen doen hun intrede binnen arbeidsorganisaties. Ook bij de sectoren gemeenten, waterschappen en provincies. De A&O fondsen Inspiratiebank Hybride Werken is een gezamenlijk initiatief van de drie A&O fondsen in deze sectoren. De digitale Inspiratiebank biedt een overzicht van inspirerende voorbeelden en aanpakken uit gemeentelijke-, waterschaps- en provinciale organisaties, en van organisaties buiten deze sectoren, op vraagstukken rond hybride werken.

 

Meer informatie → 

Verhalen uit de provincie

Zoveel mensen, zoveel ervaringen. Ben jij ook benieuwd naar wat je collega’s te vertellen hebben? Laat je inspireren en motiveren door mooie verhalen uit de provinciale sector.

 

Bekijk alle verhalen

Diversiteit Themadagen

De sociale partners hebben bij de totstandkoming van de provincie cao zich uitgesproken over het belang van diversiteit binnen de provinciale organisaties. Ze hebben afgesproken om een landelijke themadag te organiseren waarop alle provincies gezamenlijk dit thema kunnen verkennen. Vanwege de Covid-19 maatregelen is deze dag omgezet in vier afzonderlijke Webinars die verspreid in de periode januari tot en met maart 2021 werden georganiseerd.

 

Meer informatie en terugkijken

Werk & Mantelzorg

Wil jouw organisatie een aantrekkelijke werkgever zijn voor mantelzorgers, zodat medewerkers met mantelzorgtaken binnen de provinciale sector, hun werk beter kunnen combineren met de zorg voor een naaste? Doe dan mee aan dit project en maak gebruik van onze ondersteuning.

 

Meer informatie → 

Word jij een Harrie?

‘Harrie’ is de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking. Harrie staat voor: Hulpvaardig-Alert-Realistisch-Rustig-Instruerend-Eerlijk.

 

De eerste Harrie Helpt Training van dit jaar in februari/maart 2021 is alweer afgerond, maar je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier als je interesse hebt in de training. Dan brengen we je als eerste op de hoogte als er weer een nieuwe training gepland staat.

 

Meer informatie  → 

A&O fondsen Webinars

In het voorjaar van 2021 organiseerden A&O-fonds Provincies, A&O fonds Gemeenten en A&O-fonds Waterschappen gezamenlijk een serie van vijf lunchwebinars. Tijdens elk webinar stond een actueel HR-thema centraal.

 

Meer informatie en terugkijken → 

A&O fondsen Collegereeks Omgevingswet OR-leden

Begin maart is de online Collegereeks ‘Omgevingswet voor OR-leden’ uitgezonden. In vier sessies van 90 minuten namen verschillende sprekers de deelnemers mee door de Omgevingswet.

 

Meer informatie en terugkijken

Zie ook