content-header3

knoppendoelgroep-hrm

voormede_kleurfinal_zw

pijl_active_kleur-final

Site loopbaan, ontwikkeling en vakmanschap

Logo loopbaanplein

Eén website voor loopbaan, ontwikkeling en vakmanschap: Meesterinjewerk.nl

Het A&O-fonds Provincies en het A+O fonds Gemeenten hebben samen  een landelijke website gebouwd voor individuele ambtenaren over loopbaan, ontwikkeling en vakmanschap. De site staat sinds 1 oktober 2015 online onder de naam Meesterinjewerk.nl. Op de site vinden medewerkers van gemeenten en provincies alles om aan de slag te gaan met hun ontwikkeling in hun werk.

 

Waarom Meesterinjewerk.nl?

De rol en taken van gemeenten en provincies veranderen. Dat vraagt om een andere manier van werken en om andere kennis en vaardigheden van ambtenaren.

In het gezamenlijke beleidsplan spraken het A&O-fonds Provincies en het A+O fonds Gemeenten af dat zij medewerkers rechtstreeks willen ondersteunen bij het nemen van de regie over hun ontwikkeling, loopbaan en vakmanschap. Met de landelijke site Meesterinjewerk.nl willen zij deze ondersteuning bieden.

 

Medewerkerssite

Meesterinjewerk.nl is een site die zich expliciet richt op de individuele medewerkers. Op de site kunnen medewerkers van gemeenten en provincies geheel op eigen houtje hun ontwikkelkansen onderzoeken en vergroten. Zij beslissen zelf of en welke informatie en uitkomsten zij met een andere persoon, zoals loopbaanadviseur of leidinggevende willen delen. De medewerker zit aan het stuur.

 

Alles bij elkaar

Meesterinjewerk.nl brengt alle instrumenten, informatie en inspiratie bijeen die helpen na te denken én te werken aan iemands loopbaan, ontwikkeling en vakmanschap. Zo wijst de site medewerkers op het provinciale e-learningaanbod en het Talentkompas.

 

Verder biedt de site een landelijk overzicht van regionale mobiliteitsnetwerken en andere sites die medewerkers ook ondersteunen in hun loopbaan, ontwikkeling of vakmanschap. Zo proberen we voor de individuele medewerker alle relevante informatie te ontsluiten.

 

Meesterinjewerk.nl is ook een doe-site. Medewerkers kunnen er testen doen om duidelijker te krijgen welke werkzaamheden en functies passen bij hun persoonlijk profiel. Een intelligente zoekmachine ondersteunt vervolgens bij het vinden van landelijke vacatures bij overheid maar ook bij bedrijfsleven. In overleg met gemeenten en provincies wil de site ook stages, klussen en projecten zichtbaar maken waar medewerkers op kunnen reageren.

 

Ga direct naar Meesterinjewerk.nl

 

Links:
Verslag lancering Meesterinjewerk.nl 1 oktober 2015

Verslag HR-roadshow Meesterinjewerk.nl – 2 februari 2016

Verslag roadshow Meesterinjewerk provincie Zeeland – 8 maart 2016

Filmpje Roadshow Meesterinjewerk.nl provincie Zeeland – 8 maart 2016

• Stoomcursus Journalistiek talent – 2016

 

Heeft u vragen over de site voor loopbaanontwikkeling, neem dan contact op met Marga Waldekker.

Zie ook