content-header3

voormede_kleurfinal_zw

pijl_active_kleur-final

Workshop Samenwerken aan toekomst en Partnerschap 2014

Op 16 januari 2014 organiseerde het A&O-fonds Provincies samen met A+O fonds Gemeenten de workshop Samen werken aan toekomst en partnerschap voor OR-leden en WOR-bestuurders.

Samen de toekomst aankunnen, dat is dé uitdaging van bestuurders en ondernemingsraden bij de overheid. De toekomst is ongewis en het bestaansrecht van de overheid is onderwerp van politieke en maatschappelijke discussie. Alleen een constructieve, op inhoud gedreven relatie biedt een basis voor een samenwerking die elkaar voedt en scherp houdt. Bestuurders en ondernemingsraden hebben beide de behoefte de organisatie te versterken, verbeteren en resultaten te bereiken. Door het verschil van vertrekpunt spreken ze elkaars taal niet altijd. Dit leidt tot lastige vergaderingen en een situatie waarin positieve intenties niet altijd gezien worden. Tijdens deze workshop maakten de deelnemers kennis met instrumenten die helpen bij het verkrijgen van een strategische rol voor de ondernemingsraad. Een rol van waaruit de OR het beleid kan beïnvloeden en in staat is tot een constructief gesprek met de bestuurder.

De onderwerpen die zijn behandeld, zijn:

• Actuele ontwikkelingen en kaders van de medezeggenschap bij de overheid
• Een goede relatie tussen bestuurder en ondernemingsraad
• Vertrouwen: essentieel in een goede relatie
• Het Sturingsmodel voor de overheid
• Ontwikkelen van eigen plan voor professionalisering

Heeft u vragen over de workshop Samen werken aan toekomst en partnerschap, neem dan contact op met Peter Smits.