Aan de slag met de Collega Colleges

Er is zoveel kennis en ervaring onder medewerkers binnen de provinciale sector. Dit willen we graag delen met de rest van de collega’s in de sector. Dit doen we met de A&O Collega Colleges. Bekijk hier welke Collega Colleges al beschikbaar zijn en meld je zelf aan voor het geven van een Collega College!

Breng presenteren met plezier in de praktijk
Meld je aan voor je eigen Collega College!

Is er een onderwerp waar jij kennis van hebt en enthousiast over bent? En waar jij je collega’s in de sector meer over zou willen vertellen? Meld je dan aan voor het geven van een Collega College en breng presenteren met plezier in de praktijk!

 

Bij het geven van een Collega College neem je jouw collega’s in de sector mee in jouw verhaal. Dit kan in de vorm van het geven van een presentatie of tijdens een gesprek (zoals bijvoorbeeld het Collega College over Werk & Mantelzorg). Jouw Collega College wordt van tevoren opgenomen en kijkers kunnen naderhand via de mail vragen aan je stellen. Natuurlijk wordt je door ons ondersteund; van het opstellen van een presentatie tot het daadwerkelijk geven van het Collega College. En je ontvangt na afloop de opname, zodat je die ook zelf kunt delen.

 

Wat bieden wij je?

  • Opname in een professionele studio, incl. ‘droog oefenen’ van je presentatie.
  • Toegang tot de online leerlijn ‘Presenteren met plezier’ o.a. gericht op het opstellen van een presentatie en je lichaamshouding, zodat jij je optimaal kunt voorbereiden.
  • Mogelijkheid om van tevoren van een deskundige feedback te krijgen op je presentatie.
  • Beschikbaarheid van jouw Collega College voor de gehele sector via A&O ProvinciE-learning.
  • Jouw Collega College voor eigen gebruik.

 

Lijkt het je leuk om jouw kennis te delen met anderen in de sector? Meld je dan aan voor het geven van een Collega College! 

Collega College Doofheid & Gebarentaal

Wat houdt doofheid precies in? Hoe werkt gebarentaal? En hoe ga je om met je dove collega? Iris Wijnen, projectmedewerker D&I bij de provincie Gelderland en zelf doof, vertelt je dit allemaal in het Collega College Doofheid & Gebarentaal. Dit Collega College bestaat uit vijf verschillende webinars. Je kunt de webinars als reeks bekijken, maar ook als losse webinars.

 

Webinar 1 – Wat is doof en slechthorend?
Webinar 2 – Hoe werkt gebarentaal?
Webinar 3 – Help, een doof persoon!
Webinar 4 – Gebarentaal op de werkvloer
Webinar 5 – Het alfabet in gebarentaal

 

Wil je hier meer weten over weten? Neem contact op met Iris via i.wijnen@gelderland.nl. Zij vertelt je er graag over.

Collega College Werk & Mantelzorg

Voor de mantelzorger

Combineer jij je werk met langdurige en intensieve zorg voor een familielid, vriend of buur? Dan ben jij een werkende mantelzorger. Misschien voelt het voor jou vanzelfsprekend om voor je naaste te zorgen en kun jij de mantelzorg prima combineren met je werk. Maar de combinatie kan ook pittig zijn, bijvoorbeeld als de zorg langdurig of intensief wordt.

 

Tijdens dit eerste A&O Collega College gaan we in gesprek met Roelie van Guldener, mantelzorgcoördinator van de provincie Drenthe, en Jan Anne van Dijk van Stichting Werk & Mantelzorg.

Wil je meer weten over Werk & Mantelzorg of ermee aan de slag gaan in jouw eigen organisatie? Bekijk dan het aanbod op onze website.