content-header3
arbocampus-visual

Arbo Campus

In 2016 is het A&O-fonds Provincies gestart met de pilot ‘Arbo Innovatie Campus’. Dit heeft geresulteerd in de Arbo Campus met een geheel vernieuwde Arbocatalogus. Hiermee bieden we een digitale oplossing om te voldoen aan artikel 8 van de Arbowet; voorlichting en onderricht. De werkgever (de manager) en de medewerker hebben per functie/werkzaamheden inzichtelijk wat de risico’s zijn via de zogenaamde functierisicoprofielen, en zij kunnen vervolgens per profiel doorklikken naar leeroplossingen. Doordat medewerkers de wettelijk verplichte kennis hebben opgedaan zijn ze beter in staat om veilig en gezond te werken.

 

De Arbo Campus is nagenoeg gereed en is een website waar informatie te vinden is over de arbeidsrisico’s, voorlichting en instructie (films) en leefstijl en arbeidsgerelateerde zorg:

 

  • De arbeidsrisico’s en bijbehorende oplossingen van provincies, ingedeeld naar risicoprofielen. De teksten in de Arbocatalogus zijn geactualiseerd en herschreven voor leidinggevenden en medewerkers met daarnaast informatie voor experts (vernieuwing van de huidige Arbocatalogus).
  • Mogelijkheid voor medewerkers om voorlichting en instructie te volgen aan de hand van de risico’s waar ze aan worden blootgesteld. Medewerkers kunnen via hun eigen digitale functierisicoprofiel doorklikken naar noodzakelijk voorlichtings- en instructiemateriaal (leeroplossingen).
  • Informatie over leefstijl en arbeidsgerelateerde zorg. Op dit deel van de website is informatie te vinden over onder andere BRAVOO (bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning en ontwikkeling) en informatie over de bedrijfsarts, bedrijfsmaatschappelijk werker, arbeidshygiënist, veiligheidskundige, A&O-deskundige en bijvoorbeeld een ergonoom.

De Arbo Campus is vormgegeven in een samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, naar aanleiding van de door deze provincie gewonnen Arbo Prijs, en het A&O-fonds Provincies. Naast de provincie Noord-Holland hebben ook de provincies Groningen, Drenthe, Fryslân, Gelderland, Utrecht, Overijssel, Noord-Brabant en Zuid-Holland meegewerkt aan de Arbo Campus.

 

De stuurgroep die het project begeleidt, bestaat uit programmamanager a.i. Peter Smits en bestuurslid A&O-fonds Henny van den Born.

Documenten/media met meer info

Naar het product

Binnenkort vind je hier de Arbo Campus met de vernieuwde Arbocatalogus. Tot die tijd kun je de oude Arbocatalogus bekijken.

Meedenken?

Als je ideeën hebt en wilt meedenken over dit product, stuur ons dan een mail.

Mail

Contact

Heb je vragen over dit product? Neem dan contact met ons op.

Marga Waldekker

Blijf op de hoogte

Het A&O-fonds Provincies brengt maandelijks een nieuwsbrief uit. Wil je deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter.

E-mailadres

Inschrijven