HRM Prijs 2012-2013

In 2013 werd voor de derde keer de HRM Prijs Provincies uitgereikt. Het thema was ‘De verandering’. We stelden de vraag aan de provincies: “Welke veranderingen zijn er binnen uw provincie aan de orde en hoe begeleidt u deze veranderingen vanuit HRM-perspectief? Hoe ziet uw reisschema er uit en wat bent u onderweg al tegengekomen?” In totaal hebben we negen inzendingen ontvangen.

 

De beoordeling van de inzendingen van de provincies Flevoland en Noord-Brabant lag erg dicht bij elkaar. Waar het ene project uniek is en zijn waarde al heeft bewezen, is de ander een goed initiatief om vorm te geven aan een lastige actuele discussie. En waar de één aan de basis ligt van de professionele provinciemedewerker, ‘de scholing’, is de ander juist gericht op het ‘eindproduct’ de arbeidsmarkt. Daarnaast omvatten deze twee projecten samen exact waar het A&O-fonds voor staat: Arbeidsmarkt en Ontwikkeling. De jury heeft daarom besloten om voor deze derde HRM Prijs, en tevens laatste tijdens deze beleidsperiode, twee winnaars uit te roepen.

 

Prijsuitreiking HRM Prijs 2012-2013

 

Flevoland
Dat het winnen van de HRM Prijs – met de inzending ‘Samen leren doet inspireren’ – bij de provincie Flevoland in goede aarde is gevallen, bleek wel uit de mooie opkomst tijdens de prijsuitreiking op woensdag 4 december 2013 in de Commissiekamer van het provinciehuis in Lelystad. Lees hier het hele verslag van de dag.

 

Noord-Brabant
Op de mooie datum 11-12-13 werd in het Brabantse Provinciehuis de HRM Prijs uitgereikt. De provincie Noord-Brabant, won met het project ‘ZPP: het netwerk van ondernemende ambtenaren’, voor de tweede keer de HRM Prijs.  Lees hier het verslag van de dag.

 

Publicatie HRM Prijs Provincies 2012-2013

Ter afsluiting van de HRM Prijs Provincies 2012-2013 heeft het A&O-fonds een publicatie gemaakt waarin alle inzendingen met het bijbehorende jurycommentaar zijn verwerkt. De negen projecten die zijn ingezonden, hebben weer mooie inzichten en ideeën opgeleverd die wij via deze weg graag met u willen delen. In de publicatie hebben we ook de verslagen van de prijsuitreiking bij de winnende provincies Flevoland en Noord-Brabant opgenomen.

 

Download hier de pdf van publicatie of bekijk de bladerbare pdf.

 

Onder Expertisecentrum vindt u de inzendingen van de diverse provincies.

Zie ook