De Harrie Helpt Training – de ervaring van Amber

Een verhaal uit de provincie

Regelmatig horen we bijzondere verhalen uit de sector provincies. Verhalen die inspireren, waar je herkenning in vindt. Of die gewoon het lezen waard zijn. Hieronder lees je een van deze verhalen.

De Harrie Helpt Training

de ervaring van Amber

Amber Borjans (25) is operationeel coördinator Servicedesk bij de provincie Limburg en zij begeleidt verschillende medewerkers die vanuit de participatiewet binnen haar team werken. De online Harrie* Helpt Training die zij in november 2020 volgde, heeft haar handvatten gegeven om haar werk als Harrie beter te kunnen uitvoeren en ze vond er veel herkenning. Daarnaast heeft de training een bijdrage geleverd aan haar persoonlijke ontwikkeling. Lees de ervaring van Amber.

“Wat ik het leuke vond aan de training is dat ik toch een beetje de bevestiging kreeg dat ik vanuit mezelf en vanuit mijn gevoel eigenlijk al op de goede weg was. Dat zit hem in dingen als een vertrouwensband met iemand opbouwen en dat je helder en transparant met elkaar kunt praten over van alles. En dat iemand ook echt naar jou toekomt als er wat is. Dat waar een Harrie voor staat, daar herkende ik mezelf helemaal in. En dat was fijn, want ik ben eigenlijk gewoon in deze functie gerold.

Ik ben zelf heel sociaal en ik vind het menselijke aspect in het werk erg leuk. Ook tijdens het loopbaantraject dat ik volg, kwam naar voren dat ik hier energie van krijg en dat dit me van nature goed af gaat. Ik sta nu op een punt dat ik meer wil. Ik wil iets nieuws leren. Het is fijn om via een training handvatten te krijgen, zodat je hier nog verder in kunt groeien.

Een bevestiging dat ik op de goede weg was.

We waren vanuit Limburg met meerdere Harries bij de training. Ik wist nooit wie de Harries waren en er was zelfs één collega waar ik veel contact mee heb, maar we wisten het niet van elkaar. Het lijkt mij heel zinvol als we met elkaar tips kunnen delen. Niet dat we het over de collega’s hebben, maar om even te sparren van hier loop ik tegenaan of heb jij dit al eens meegemaakt. Dat is wel eens fijn.

Verder was ik blij met de algemene tips, die voelden voor mij erg logisch. De balanskaart vond ik bijvoorbeeld een hele goede aanvulling. Het lijkt me leuk om die met het hele team een keer in te vullen. Ik denk dat dat goed kan helpen, iedereen heeft zijn eigen dingen waar ze tegenaan lopen. Dus als je dat weet van elkaar, dan kun je daar iets mee doen.

Al met al kreeg ik veel energie van de training en dat kreeg ik ook terug van Suzanne Meijers, de coördinator participatie. Dat zag ze zelfs online door het beeldscherm heen, dus dat wil wel wat zeggen. De training was dus voor mij zeker van toegevoegde waarde.”

*Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking. Harrie staat voor: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk.

– interview en tekst door Hedwig Oppenheim –

Wat is jouw verhaal?

Regelmatig horen we bij het A&O-fonds Provincies bijzondere verhalen van provinciemedewerkers. Ervaringsverhalen over hoe een bepaalde stap of keus heeft geleid tot een verandering van koers waardoor iemand is gekomen tot waar hij/zij nu is. Deze verhalen inspireren enorm! Daarom zijn we op zoek naar provinciemedewerkers die hun verhaal willen vertellen. Dus wil jij ook andere provinciemedewerkers inspireren met jouw verhaal? Laat het ons weten!

Wil jij ook een Harrie Helpt Training volgen?

Lees hier meer over de training en meld je aan!

Meer verhalen

Bekijk alle verhalen