Collage duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Bij ‘duurzaam inzetbaar’ gaat het erom dat je gemotiveerd, gezond, vakbekwaam en productief bent, nu en in de toekomst. Dat is in het belang van zowel jou als medewerker als van je organisatie. Beiden heb je hierin je eigen verantwoordelijkheid.

 

Hoe duurzaam inzetbaar ben jij? Met de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) kun je dit onderzoeken. Ben je leidinggevende? Bekijk dan met de Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid hoe jij nog beter kunt bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van je team. 

De instrumenten en activiteiten zijn gratis beschikbaar voor alle medewerkers binnen de provinciale sector.

Voor medewerkers
Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX)

Wil jij weten hoe het staat met jouw gezondheid, ontwikkeling, werkplezier, werk-privébalans en je persoonlijk leiderschap? Ga dan aan de slag met de DIX.  

 

De DIX is een door TNO ontwikkelde online vragenlijst en geeft direct helder inzicht in zowel jouw mentale als fysieke gezondheid. Ook vind je hier allerlei tips en informatie gekoppeld aan jouw resultaten en verschillende activiteiten en instrumenten om gericht aan jouw vitaliteit te werken.

 

Je krijgt toegang tot jouw eigen inzetbaarheidsportaal. Dit portaal helpt je om gericht aan jouw duurzame inzetbaarheid te werken. Nu én in de toekomst.

De DIX is bedoeld voor medewerkers in de provinciale sector en kan alleen worden ingevuld als je werkzaam bent bij een van de bij de cao provinciale sector aangesloten organisaties.

Voor leidinggevenden
Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid 

Als leidinggevende speel je een belangrijke rol bij de verduurzaming van de inzetbaarheid van medewerkers. Je bent vaak het eerste steunpunt voor medewerkers en je bent een ambassadeur van het duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Met het invullen van de Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid ondersteunen we je in deze rol.

 

Door middel van deze door TNO ontwikkelde scan krijg je inzicht in jouw competenties als leidinggevende, je kennis over duurzame inzetbaarheid, de steun en middelen die je ervaart vanuit de organisatie, en de context en koers die je ervaart vanuit de organisatie. Hiermee kun jij nog beter je medewerkers ondersteunen en bijdragen aan het creëren van een duurzame inzetbaarheid bevorderende cultuur.

De Scan voor leidinggevenden is bedoeld voor medewerkers in de provinciale sector en kan alleen worden ingevuld als je werkzaam bent bij een van de bij de cao provinciale sector aangesloten organisaties.

Privacy gegarandeerd

Je vult de DIX en de Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid in op de software van het bedrijf Johan BV. Johan BV heeft alle technische maatregelen genomen om te zorgen voor een optimale veiligheid. Eén van deze maatregelen is bijvoorbeeld dat je jouw account met zowel een wachtwoord als een telefoonnummer moet beveiligen. Hierdoor kunnen anderen niet in jouw account komen, zelfs niet als ze jouw wachtwoord hebben geraden. Het A&O-fonds Provincies en jouw werkgever krijgen geen inzage in jouw deelname en ontvangen geen informatie over de inhoud. Alleen jijzelf hebt toegang tot jouw individuele gegevens. 

Voor HR-professionals
Online Kenniscafé Duurzame Inzetbaarheid met provincie Zuid-Holland

Op maandag 5 juni van 13.00 tot 14.00 uur organiseren we speciaal voor HR-professionals binnen de sector een online Kenniscafé Duurzame Inzetbaarheid.

Tijdens dit online HR-Kenniscafé neemt Eveline Frits, Beleidsadviseur HR van provincie Zuid-Holland, je mee in de achtergrond en werking van de Beslisboom Duurzame Inzetbaarheid en de manier waarop deze succesvol binnen de provincie wordt ingezet. Daarnaast is er tijdens de sessie ruimte om ervaringen met elkaar te delen ten aanzien van Duurzame Inzetbaarheid.