Collage duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Bij ‘duurzaam inzetbaar’ gaat het erom dat je gemotiveerd, gezond, vakbekwaam en productief bent, nu en in de toekomst. Dat is in het belang van zowel jou als medewerker als van je organisatie. Beiden heb je hierin je eigen verantwoordelijkheid.

 

Hoe duurzaam inzetbaar ben jij? Met de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) kun je dit onderzoeken. Ben je leidinggevende? Bekijk dan met de Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid hoe jij nog beter kunt bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van je team. Of volg als leidinggevende het webinar en/of de verdiepende online workshop.

De instrumenten en activiteiten zijn gratis beschikbaar voor alle medewerkers binnen de provinciale sector.

Voor medewerkers
Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX)

Wil jij weten hoe het staat met jouw gezondheid, ontwikkeling, werkplezier, werk-privébalans en je persoonlijk leiderschap? Ga dan aan de slag met de DIX.  

 

De DIX is een door TNO ontwikkelde online vragenlijst en geeft direct helder inzicht in zowel jouw mentale als fysieke gezondheid. Ook vind je hier allerlei tips en informatie gekoppeld aan jouw resultaten en verschillende activiteiten en instrumenten om gericht aan jouw vitaliteit te werken.

 

Je krijgt toegang tot jouw eigen inzetbaarheidsportaal. Dit portaal helpt je om gericht aan jouw duurzame inzetbaarheid te werken. Nu én in de toekomst.

De DIX is bedoeld voor medewerkers in de provinciale sector en kan alleen worden ingevuld als je werkzaam bent bij een van de bij de cao provinciale sector aangesloten organisaties.

Voor leidinggevenden
Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid 

Als leidinggevende speel je een belangrijke rol bij de verduurzaming van de inzetbaarheid van medewerkers. Je bent vaak het eerste steunpunt voor medewerkers en je bent een ambassadeur van het duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Met het invullen van de Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid ondersteunen we je in deze rol.

 

Door middel van deze door TNO ontwikkelde scan krijg je inzicht in jouw competenties als leidinggevende, je kennis over duurzame inzetbaarheid, de steun en middelen die je ervaart vanuit de organisatie, en de context en koers die je ervaart vanuit de organisatie. Hiermee kun jij nog beter je medewerkers ondersteunen en bijdragen aan het creëren van een duurzame inzetbaarheid bevorderende cultuur.

De Scan voor leidinggevenden is bedoeld voor medewerkers in de provinciale sector en kan alleen worden ingevuld als je werkzaam bent bij een van de bij de cao provinciale sector aangesloten organisaties.

Privacy gegarandeerd

Je vult de DIX en de Scan Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid in op de software van het bedrijf Johan BV. Johan BV heeft alle technische maatregelen genomen om te zorgen voor een optimale veiligheid. Eén van deze maatregelen is bijvoorbeeld dat je jouw account met zowel een wachtwoord als een telefoonnummer moet beveiligen. Hierdoor kunnen anderen niet in jouw account komen, zelfs niet als ze jouw wachtwoord hebben geraden. Het A&O-fonds Provincies en jouw werkgever krijgen geen inzage in jouw deelname en ontvangen geen informatie over de inhoud. Alleen jijzelf hebt toegang tot jouw individuele gegevens. 

Webinar en Verdiepingsworkshop voor leidinggevenden 

Een vitaal leider is een voorbeeld voor het team en stimuleert gezond gedrag van de medewerkers. Maar wat is vitaal leiderschap precies en wat kun je doen om jouw rol te vergroten op het gebied van gezondheid en vitaliteit? Wij ondersteunen jou als leidinggevende met een webinar en een verdiepingsworkshop. 

Webinar ‘Vitaal leidinggeven en Duurzame Inzetbaarheid’

 

Wil je meer weten over jouw rol als leidinggevende bij de verduurzaming van de inzetbaarheid van medewerkers? Volg dan het webinar ‘Vitaal leidinggeven en Duurzame inzetbaarheid’.  

 

Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Wat houdt duurzame inzetbaarheid in?  
  • Wat is het belang voor de organisatie? 
  • Wat is de rol van leidinggevenden binnen een DI-beleid? 
  • Welke competenties, persoonskenmerken en eigenschappen heeft een ‘vitale leidinggevende’?  
  • Wat levert de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) op?  
  • Wat is nodig om, vanuit eigen kwaliteiten, talenten en drijfveren, actief beleid en te voeren en begeleiding te geven richting gezondheid en vitaliteit. 

Helaas hebben we het geplande webinar op donderdag 6 oktober moeten annuleren. Maar in 2023 willen we het webinar opnieuw aanbieden.

 

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Vul dan onderstaand interesseformulier in en we houden je op de hoogte.

Online verdiepingsworkshop ‘Vitaal Leidinggeven’ 

 

Tijdens de online workshop ‘Vitaal leidinggeven’ ga je nog wat dieper in op de rol van de leidinggevende bij duurzame inzetbaarheid en is er ruimte om specifiek stil te staan bij jouw situatie en vragen. Je krijgt o.a. inzicht in:  

  • Wat is de rol van betrokkenen binnen een DI-beleid? 
  • Hoe kunnen de resultaten van de DIX-vragenlijst effectief ingezet worden met medewerkers. Als basis wordt gebruik gemaakt van de zgn. DI-gesprekskaart.  
  • Hoe voer je de dialoog op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid? 

 

De workshop is zowel los als in combinatie met het webinar te volgen. 

Helaas hebben we de geplande workshop op donderdag 10 november moeten annuleren. Maar in 2023 willen we de workshop opnieuw aanbieden.

 

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Vul dan onderstaand interesseformulier in en we houden je op de hoogte.