Banner het goede gesprek

De tool Het Goede Gesprek

Samen werken aan het goede gesprek!

Wil jij als leidinggevende je medewerker ondersteunen bij het voeren van het goede gesprek? En wil je zelf handvatten om structuur te geven aan het gesprek? Dat kan nu nog makkelijker met de vernieuwde versie van de tool Het Goede Gesprek! Samen met je medewerker kun je het goede gesprek voorbereiden en vastleggen, allemaal in één tool.

Ga ermee aan de slag en wijs je medewerker hierop!

Uitgangspunten van de tool

 • Gelijkwaardig
  Zoals in de cao provinciale sector opgenomen, zijn in het goede gesprek de dialoog en gelijkwaardigheid belangrijke uitgangspunten. Ook medewerkers moeten hierin het voortouw nemen. De tool ondersteunt zowel de leidinggevende als de medewerker; beide kunnen onderwerpen aandragen en heel gemakkelijk samen de agenda opstellen.
 • Balans in gespreksonderwerpen
  Binnen het goede gesprek is ruimte voor een grote diversiteit aan onderwerpen. De tool geeft een aanzet voor bespreekpunten binnen thema’s zoals Talent, Ontwikkeling, Resultaten/werk, Samenwerking team, Duurzame inzetbaarheid en Integriteit.
 • Bieden van structuur
  Een goed gesprek kan door het hele jaar heen gevoerd worden en is daarnaast ook formatvrij; je kunt het als leidinggevende en medewerker zo inrichten als je zelf wilt. De tool kan daarbij structuur bieden in bijvoorbeeld het opstellen van de agenda.
 • Personeelsdossier
  Na afloop van het gesprek kan in de tool gezamenlijk aan het verslag gewerkt worden. Zodra deze door beide personen akkoord bevonden is, kan het verslag als pdf-document worden opgeslagen en worden toegevoegd aan het personeelsdossier.
 • Tool afgesteld op medewerker
  De tool is ingericht vanuit het standpunt van de medewerker. Dat is goed om te weten als je met de tool aan de slag gaat. Deze keuze is gemaakt, omdat het om zijn/haar goede gesprek gaat en de medewerker hiervoor uiteindelijk ook verantwoordelijk voor is.
 • Wat kun je ermee?
  De tool is nu beschikbaar voor zowel smartphone/tablet als laptop. Je kunt hem gebruiken om een gesprek van A tot Z mee te plannen samen met je medewerker, maar ook alleen om tips en inspiratie op te doen. Bekijk ook ‘Wat kun je ermee?’ op de pagina voor de medewerkers.

Vragen

Heb je vragen over de tool? Kijk dan bij de veelgestelde vragen! Of bekijk de presentatie met tips die tijdens het Vragenuurtje op 7 december 2020 besproken zijn.

De tool uitgelegd in een animatie

Onderstaande animatie hebben we gemaakt voor de medewerkers en legt in twee minuten uit hoe de tool kan helpen bij het voeren van het goede gesprek.

Bekijk de flyer

In één oogopslag weten wat je met de tool Het Goede Gesprek kunt? Klik op het plaatje om de flyer die we voor medewerkers gemaakt hebben, te downloaden.

A&O- infographic - HGG _ 06_10

Voor medewerkers

Ga jij binnenkort je goede gesprek voeren met je leidinggevende? En wil je weten hoe de tool Het Goede Gesprek jou daarbij kan helpen? Kijk dan op de pagina speciaal voor medewerkers.

Lees meer
Provinciemedewerkers

Direct aan de slag?

Ga naar de downloadpagina en start direct met de tool

Ga direct aan de slag!