Meld je aan voor Leernetwerk Werkplezier!

Gepubliceerd op 09 - 03 - 23

Je ervaart werkplezier als je voldoening uit je werk haalt, geprikkeld wordt, waarbij je genoeg positieve sociale interacties en steun ontvangt. Plezier hebben in je werk zorgt voor een manier van werken waarvan je energie krijgt en die een positieve bijdrage levert aan je leven en geluksgevoel.

Besteed je als organisatie aandacht aan werkplezier, dan trek je makkelijker de juiste mensen aan en deze medewerkers blijven vervolgens langer bij je werken. En medewerkers die plezier hebben in hun werk, zijn bovendien gemotiveerder, innovatiever, behalen een hogere productiviteit en zijn minder vaak ziek.

Leernetwerk Werkplezier

Het leernetwerk is erop gericht om van en met elkaar te leren wat je kunt doen om het werkplezier van jezelf en je collega’s te vergroten.

Wie kan deelnemen aan het Leernetwerk?

Alle medewerkers binnen de provinciale sector, ongeacht je functie, kunnen deelnemen aan het Leernetwerk. Het is vooral belangrijk dat je enthousiast bent over het thema werkplezier en hier in jouw organisatie mee aan de slag wilt gaan.

Wat mag je verwachten?

We willen je zo goed mogelijk klaarstomen om direct met Werkplezier binnen je eigen organisatie aan de slag te gaan.

Daarom starten we voor de zomer met twee online inspiratiesessies. Tijdens de eerste sessie word je ondergedompeld in de wereld van werkplezier. In de tweede sessie ga je actief aan de slag en ontwerp je een concreet actieplan om werkplezier onder de aandacht te brengen van je collega’s.

Om je te ondersteunen om blijvend aandacht te besteden aan Werkplezier krijg je ook coaching-on-the-job. Iedere twee maanden kom je met het Leernetwerk online samen om best practices uit te wisselen en met frisse ideeën en concrete acties weer op pad te kunnen.

Tijdsinvestering en planning

De inspiratiesessies en de bijeenkomsten van de coaching-on-the-job duren twee uur per keer, en vinden online plaats.

De inspiratiesessies vinden voor de zomer plaats met een tussentijd van circa twee weken. De bijeenkomsten voor coaching-on-the-job zijn elke twee maanden en starten na de zomer van 2023. De exacte data worden in overleg gepland.

Aanmelden

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.