Collage verhalen uit de provincie

Verhalen uit de provincie

Zoveel mensen, zoveel ervaringen. Ben jij ook benieuwd naar wat je collega’s te vertellen hebben? Laat je inspireren en motiveren door mooie verhalen uit de provinciale sector. Op deze pagina verzamelen we ze voor je. We wensen je veel leesplezier!

  • Alleen
  • Diversiteit & Inclusiviteit
  • Gezond aan het werk
  • Jonge ambtenaar
  • Leren en ontwikkelen
  • Reviews trainingen
  • Werk en mantelzorg
  • Werken in coronatijd
  • Werkplezier
  Diversiteit & Inclusiviteit
Het mag er allemaal zijn – het verhaal van Carolien, Doreen en Jolanda
Carolien Danckaerts, Doreen ter Beest en Jolanda Knuman werken bij provincie Gelderland. En daar vallen ze wel op als ze zich met hun blindengeleidehonden Collin, Esmee en Inky door het pand verplaatsen. De honden verruimen hun wereld en vergemakkelijken het reizen, waardoor ze voldoende energie overhouden om zich gewoon te richten op dat waarvoor ze hier zijn: hun werk.
Lees het verhaal

  Diversiteit & Inclusiviteit
Gewoon mee kunnen draaien – de ervaring van Joy
Joy Rinsampessy werkt als medewerker binnen het thema inclusie bij de provincie Drenthe. Omdat ze slechtziend is, is werken voor haar niet altijd gewoon. Terwijl dat precies is wat Joy wil: gewoon mee kunnen draaien in het leven. Bij de provincie Drenthe heeft ze haar weg hierin gevonden, hoewel dit wel om creativiteit en doorzettingsvermogen blijft vragen.
Lees het verhaal

  Diversiteit & Inclusiviteit
Open over gender – Het verhaal van Lio
Lio van den Bosch werkt als MRA trainee/programma medewerker Diversiteit en Inclusie bij de provincie Noord-Holland. Als ervaringsdeskundige – Lio is transman met een polyamoreuze relatie – maakt hij zich hard voor meer diversiteit binnen de provincie en vooral voor een meer inclusieve organisatie. Want op dat terrein is er nog veel winst te behalen volgens Lio. En daar zet hij zijn eigen ervaring graag voor in.
Lees het verhaal

  Leren en ontwikkelen, Werk en mantelzorg
Open over mantelzorg – Het verhaal van Roelie
Roelie van Guldener, mantelzorgcoördinator bij de provincie Drenthe en zelf mantelzorger, heeft in 2021 het boek ‘In 10 stappen samen werken aan mantelzorg’ uitgebracht. A&O sprak met haar over haar eigen ervaringen en wat ze graag wil meegeven aan leidinggevenden, werkgevers en mantelzorgers als het gaat om de combinatie werk en mantelzorg.
Lees het verhaal

  Gezond aan het werk, Leren en ontwikkelen
Stap voor stap – Het verhaal van Alfred
Alfred van Mameren (provincie Noord-Brabant) deed een cursus Persoonlijk Leiderschap bij de provincie. Hij wilde erachter komen of hij goed bezig was in zijn leven en of hij degene was die hij wilde zijn. Tijdens de cursus ontdekte hij een talent. Hij was nieuwsgiering naar dat talent en besloot om het helemaal anders te gaan doen.
Lees het verhaal

  Gezond aan het werk, Leren en ontwikkelen
Je kent jezelf het beste – Het verhaal van Nicole
Nicole Osendarp (provincie Noord-Holland) is er in de loop der jaren achter gekomen dat je je niet moet laten leiden door complimenten. Dat je bij jezelf moet blijven, omdat je jezelf het beste kent. Ze weet inmiddels dat als je omvalt, je ook wel weer overeind krabbelt. Nu weet ze heel goed wat ze wil en laat ze zich niet meer tegenhouden.
Lees het verhaal

  Gezond aan het werk, Leren en ontwikkelen
Eyeopener – Het verhaal van Lonne
Lonne van Liere (provincie Zeeland) kwam er door haar migraine achter dat er dingen kunnen zijn die je weliswaar goed kunt, maar die je toch gigantisch veel energie kosten. De training Journalistiek Talent van het A&O-fonds Provincies was voor haar een eyeopener: dit is waar ze energie van kreeg. Hier moest ze wat mee doen.
Lees het verhaal

  Diversiteit & Inclusiviteit, Reviews trainingen
De Harrie Helpt Training – de ervaring van Nanny
Nanny Faber, regisseur en omgevingsmanager bij de provincie Groningen, volgde in oktober 2020 de Harrie Helpt training die werd georganiseerd door het A&O-fonds Provincies in samenwerking met CNV Jongeren. Nanny begeleidt al bijna vijfentwintig jaar mensen met een arbeidsbeperking bij de provincie, maar ze heeft zeker nog wat opgestoken tijdens de training.
Lees het verhaal

  Diversiteit & Inclusiviteit, Reviews trainingen
De Harrie Helpt Training – de ervaring van Suzanne
Suzanne Meijers is coördinator participatie bij de provincie Limburg en heeft in november 2020 de online Harrie Helpt Training gevolgd, vooral omdat ze wilde kennismaken met de training. Ze had de training onder de aandacht gebracht bij alle Harries binnen haar provincie en Limburg was dan ook goed vertegenwoordigd. En dat leverde haar verrassende inzichten op.
Lees het verhaal

  Diversiteit & Inclusiviteit, Leren en ontwikkelen, Reviews trainingen
De Harrie Helpt Training – de ervaring van Amber
Amber Borjans is operationeel coördinator Servicedesk bij de provincie Limburg en zij begeleidt verschillende medewerkers die vanuit de participatiewet binnen haar team werken. De online Harrie Helpt Training die zij in november 2020 volgde, heeft haar handvatten gegeven om haar werk als Harrie beter te kunnen uitvoeren en ze vond er veel herkenning. Daarnaast heeft de training een bijdrage geleverd aan haar persoonlijke ontwikkeling.
Lees het verhaal

  Leren en ontwikkelen, Reviews trainingen
De training Talentkompas voor loopbaanadviseurs – de ervaring van Madelief
Madelief Kiel, recruiter bij de provincie Groningen, volgde in november 2020 bij ons de training Talentkompas voor loopbaanadviseurs. Omdat ze zelf volop bezig is om zich vanuit haar huidige functie verder te ontwikkelen tot loopbaanadviseur, was het invullen van het Talentkompas en het volgen van de training voor haar dubbel interessant. Lees de ervaring van Madelief.
Lees het verhaal

  Diversiteit & Inclusiviteit
In gesprek met Mitchel en zijn twee Harries
Mitchel Kleuver werkt sinds 2018 bij provincie Gelderland op de afdeling Communicatie. Hij is binnengekomen via de inclusieve arbeidsmarkt vanwege zijn autisme. In dat kader heeft hij twee Harries, toegewezen gekregen, Yvonne Berendsen en Saskia Buitenhuis, beide werkzaam bij Communicatie. A&O ging met hun drieën in gesprek.
Lees het verhaal