Start project Leerambassadeurs

Gepubliceerd op 28 - 09 - 20

Voor duurzame inzetbaarheid zijn scholing en talentontwikkeling onmisbaar. Er zijn door sociale partners van de provincies prachtige voorzieningen afgesproken op het vlak van leren en ontwikkelen. Ook zetten professionals binnen de provincies zich hier iedere dag weer voor in. Toch maakt niet iedereen vanzelf gebruik van alle mogelijkheden op het vlak van leren en loopbaanbegeleiding.

Voor de medewerkers die wel een steuntje in hun rug kunnen gebruiken, starten het A&O-fonds Provincies en de vakbonden CNV en FNV in november 2020 met het inzetten van leerambassadeurs.

Wat doet een leerambassadeur?
Een leerambassadeur is een collega onder collega’s die anderen helpt en inspireert op het vlak van leren en ontwikkelen. Leerambassadeurs helpen een leercultuur aan te zwengelen en zijn daarmee een onmisbare schakel. Ze zijn aanvullend op wat er formeel geregeld kan worden voor medewerkers op het vlak van leren en ontwikkelen.

Begeleiding
Medewerkers die zich aanmelden om leerambassadeur te worden, staan er niet alleen voor. Wij bieden de leerambassadeurs een driedaagse training (12, 19 en 27 november 2020) met terugkombijeenkomsten, uitgebreide begeleiding en monitoring. Daarbij baseren we ons op kennis en ervaring met peer-to-peer methodes, social movement theory, de Engelse union-reps en eerdere pilots in andere sectoren.

Meer informatie
Het project Leerambassadeurs wordt gefinancierd door het A&O-fonds Provincies en is een initiatief van het A&O-fonds Provincies en de vakbonden CNV en FNV. Het project loopt van november 2020 tot en met november 2022.

Wil je meer informatie? In oktober organiseren wij bij voldoende belangstelling een online voorlichtingsbijeenkomst voor HR-medewerkers, OR-leden en leidinggevenden. Mocht je hiervoor interesse hebben, laat het ons dan weten door contact op te nemen met saskia.marsman@aenoprovincies.nl of peter.smits@aenoprovincies.nl.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.