Themadagen Diversiteit & Inclusie

Gepubliceerd op 21 - 01 - 21

Diversiteit en inclusie zijn wereldwijd actuele thema’s, zo ook voor de provinciale sector. De sociale partners hebben bij de totstandkoming van de provincie cao zich uitgesproken over het belang van diversiteit binnen de provinciale organisaties. Ze hebben afgesproken om een landelijke themadag te organiseren waarop alle provincies gezamenlijk dit thema kunnen verkennen. Vanwege de Covid-19 maatregelen is deze dag omgezet in vier afzonderlijke Webinars die verspreid in de periode januari tot en met maart 2021 werden georganiseerd.

Op deze pagina kun je de webinars die reeds hebben plaatsgevonden, terugkijken met ondertiteling.

Webinar 1. ‘Exclusie gaat van nature, inclusie is te leren!’ van woensdag 13 januari

Over het webinar: Esther Mollema is spreker, trainer, schrijver, onderzoeker en directeur van Direction. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in de thema’s diversiteit, inclusie, onbewuste vooroordelen en high performance organisaties. In gesprek met Malika Elmouridi vertelt Esther over de onbewuste mindbugs, de werking van macht en de uitsluitingsmechanismen. Saman Amini brengt in beeld welke impact uitsluiting heeft.

Wil je weten met welke micro acties je inclusie kunt leren en bevorderen? Kijk dan deze sessie terug. In verband met auteursrechtelijke afspraken wordt de sessie voor slechts vier weken beschikbaar gesteld.

Bekijk hieronder het webinar.

Webinar 2. ‘De kunst afkijken’ van donderdag 11 februari

Over het webinar: Deze sessie stond in het teken van ‘de kunst afkijken’ van inspirerende gasten die zich binnen hun rol en invloedsfeer inzetten om inclusie te versterken. De eerste gast was burgermeester Ahmed Marcouch van gemeente Arnhem die in gesprek met Malika Elmouridi vertelde over het belang van rolmodellen. In het filmfragment vertelden Gabrielle de Nijs-Bik en Samira Barari – beide werkzaam bij provincie Gelderland – over wat de inclusie van diversiteit heeft betekend voor hen en de Gelderse kunstcollectie. Joy Lodarmasse (D&I manager bij Alliander) vertelde hoe ze diversiteit en inclusie al 10 jaar op de agenda van Alliander houdt en wat daarvoor nodig is. En tot slot vertelden Alice Ode en Shivan Shezad – beide werkzaam bij Diversiteit in Bedrijf – over het ontstaan van Diversiteit in Bedrijf en wat ze de organisaties bieden om van I&D echt werk te maken.

Bekijk hieronder het webinar.

De cao themadagen zijn toegankelijk voor medewerkers van provincies en partijen bij de cao provinciale sector.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.