collage van mensen aan het werk

Poll: Waar werk jij het liefst?

Werken in coronatijd

Hoe blijf je vitaal?

In 2020 hebben we met zijn allen ervaren hoe anders het werken is in coronatijd. Het komende jaar zal hier weer verandering in komen en gaan we over naar meer tijd- en plaatsbewust werken. Maar voorlopig is thuiswerken nog steeds de norm. Het A&O-fonds Provincies biedt verschillende gratis instrumenten om jou als medewerker of leidinggevende in de provinciale sector te ondersteunen.

Webinars

Vitaler thuiswerken? Volg deze webinars!

Thuiswerken is anders dan op kantoor en biedt mogelijk uitdagingen om je energiek te voelen, gemotiveerd te blijven en binding te houden met je collega’s en het team. Kortom: thuiswerken kan invloed hebben op je vitaliteit. Ervaar jij dit ook? In samenwerking met vitaliteitsbureau Adaptics bieden wij webinars aan die je helpen nu vitaal te blijven:

 

  • Manage je energie – voor medewerkers
  • Jong gezin en thuiswerken – voor medewerkers
  • Aandacht voor persoonlijke gebeurtenissen in coronatijd – voor leidinggevenden
  • Vitaal leidinggeven op afstand – voor leidinggevenden
  • Young professionals en betekenisvol werk – voor leidinggevenden, HR en OR
Klik hier voor meer informatie

E-coaching

Steeds meer moeite met thuiswerken? Ga voor e-coaching!

Het bewogen jaar 2020 is achter de rug! En we starten het jaar wederom vanuit huis… Merk jij na al die maanden thuiswerken dat je de interactie en (ver)binding met collega’s steeds meer mist? Voelt het soms een beetje eenzaam? Of kost het je steeds meer moeite om een goede werk-privé balans te vinden? Wij bieden jou, in samenwerking met Adaptics, de mogelijkheid om over deze en meer onderwerpen in gesprek te gaan met een coach. Via e-coaching helpt de coach jou in één of twee gesprekken op weg om je ook tijdens het thuiswerken zo vitaal mogelijk te voelen.

 

Een coachgesprek duurt 30 minuten en vindt telefonisch of via een digitaal videokanaal plaats.

Klik hier voor meer informatie en inplannen

Tijd- en PlaatsBewust Werken

Bewust kiezen welk werk waar en wanneer wordt gedaan, dat is waar het bij Tijd- en PlaatsBewust Werken (TPBW) om gaat. Er zijn werkzaamheden waarbij je fysiek bij elkaar moet komen. Bijvoorbeeld om creatieve ideeën te spuien als er iets nieuws moet worden bedacht. Of als er ingewikkelde zaken spelen die je met elkaar moet oplossen. Sommige taken kunnen alleen maar op kantoor uitgevoerd worden. Maar er zijn ook werkzaamheden die je prima ergens anders kunt doen. Op een tijd en plaats die voor jou het beste past.

 

Dit bewust keuzes maken, vraagt iets van medewerkers en leidinggevenden. Als medewerker neem je je eigen verantwoordelijkheid, ben je autonoom en werk je bewust samen. En als leidinggevende steun je jouw medewerkers door resultaatgericht leiding te geven, mét aandacht voor samenwerken en de sociale verbinding. Essentieel hierbij is continue aandacht voor de balans werk-privé en voor vitaliteit, zodat iedereen gezond en effectief kan werken.