Word jij een Harrie?

Gepubliceerd op 20 - 10 - 21

Op woensdag 3 november en woensdag 1 december 2021 (beide dagen van 10.00 tot 15.45 uur) wordt er weer een digitale Harrie Helpt Training gegeven.

‘Harrie’ is de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking. Harrie staat voor: Hulpvaardig-Alert-Realistisch-Rustig-Instruerend-Eerlijk.

Voor wie?
De Harrie Helpt Training is toegankelijk voor iedereen binnen de provinciale sector die collega’s met een arbeidsbeperking begeleidt of dit wil gaan doen. Voorkennis is niet noodzakelijk. De training is zo ingericht dat iedereen, ongeacht opleidingsniveau, kan deelnemen.

In deze video zie je wat een Harrie is en wat een Harrie doet.

Wat is de Harrie Helpt Training?
De Harrie Helpt Training is een tweedaagse training, ontwikkeld voor mensen die als Harrie aan de slag willen gaan, maar ook voor diegenen die al mensen met een arbeidsbeperking begeleiden.

In de training krijg je als deelnemer informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om collega’s met een arbeidsbeperking te begeleiden. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen. De training is praktisch ingericht en daarom direct in de praktijk toe te passen.

De volgende onderwerpen komen o.a. in de training ruimschoots aan bod:
• Wat zijn de competenties van Harrie en hoe zet je die in de praktijk in.
• Praktische hulpmiddelen om de begeleiding op de werkvloer vorm te geven.
• Inzicht in de doelgroep arbeidsbeperkten.
• Intervisies en behandelen van praktijkvoorbeelden.
• Gesprekstechnieken.
• Huiswerk opdrachten tussen dag 1 en dag 2 (ca. 1,5 uur).

De doelstelling van de training is: Het ondersteunen van de provincies om tot een succesvolle, duurzame plaatsing van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie te komen. Dit door:
• Het aanreiken van een toolbox voor betrokken collega’s van mensen met een arbeidsbeperking.
• Het opleiden van een directe collega van iemand met een arbeidsbeperking tot Harrie.

Met de Harrie Helpt Training word je opgeleid tot gecertificeerd Harrie. Een extra voordeel voor je werkgever is dat de training erkend is door het UWV als voorwaarde voor een interne jobcoach subsidie.

Opgedane ervaring
Bij verschillende provincies wordt gewerkt met Harries en is de Harrie Helpt Training gevolgd. Lees hier de ervaringsverhalen vanuit de provincies Gelderland, Groningen en Limburg >>

Wil jij de Harrie Helpt Training volgen?
Het A&O-fonds Provincies biedt jou als provinciemedewerker, in samenwerking met CNV Jongeren, de mogelijkheid om de Harrie Helpt Training kosteloos te volgen!

Ben jij:
• Een directe collega van iemand met een arbeidsbeperking?
• Gemotiveerd om ook aan jezelf te werken?
• Bereid hetgeen geleerd direct in de praktijk te brengen?

Meer weten kijk dan op www.ikbenharrie.nl of mail met Maurice Tramper.

Aanmelden

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor de Harrie Helpt Training.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.