Word jij een Harrie?

Gepubliceerd op 15 - 07 - 20

‘Harrie’ is de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking. Harrie staat voor: Hulpvaardig-Alert-Realistisch-Rustig-Instruerend-Eerlijk. Ben jij benieuwd wat het precies inhoudt? Of wil jij Harrie worden bij jouw provincie? Meld je dan aan voor de Harrie Helpt Training!

Voor wie?
De Harrie Helpt Training is voor iedereen toegankelijk die collega’s met een arbeidsbeperking begeleidt of dit wil gaan doen. Voorkennis is niet noodzakelijk. De training is zo ingericht dat iedereen, ongeacht opleidingsniveau, kan deelnemen.

In deze video zie je wat een Harrie is en wat een Harrie doet.

Wat is de Harrie Helpt Training?
De Harrie Helpt Training is een tweedaagse training waarin je als provinciemedewerker opgeleid wordt tot Harrie, de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking. Deze training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie aan de slag willen gaan , maar ook voor diegenen die al mensen met een arbeidsbeperking begeleiden.

In de training krijg je als deelnemer informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om collega’s met een arbeidsbeperking te begeleiden. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen. De training is praktisch ingericht en daarom direct in de praktijk toe te passen.

De volgende onderwerpen komen o.a. in de training ruimschoots aan bod:
• Wat zijn de competenties van Harrie en hoe zet je die in de praktijk in.
• Praktische hulpmiddelen om de begeleiding op de werkvloer vorm te geven.
• Inzicht in de doelgroep arbeidsbeperkten.
• Intervisies en behandelen van praktijkvoorbeelden.
• Gesprekstechnieken.
• Huiswerk opdrachten tussen dag 1 en dag 2 (ca. 1,5 uur).

De doelstelling van de training is: Het ondersteunen van de provincies om tot een succesvolle, duurzame plaatsing van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie te komen. Dit door:
• Het aanreiken van een toolbox voor betrokken collega’s van mensen met een arbeidsbeperking.
• Het opleiden van een directe collega van iemand met een arbeidsbeperking tot Harrie.

Opgedane ervaring
Afgelopen periode is een aantal provincies met Harrie aan de slag gegaan. Binnen de provincie Zeeland is een aantal trainingen gegeven, tot volle tevredenheid van Dorinda Verhage, coördinator participatiewet:
“In de Harrie Helpt Training leren collega’s heel goed de valkuilen te onderscheiden van het werken met collega’s met een beperking. Je leert veel van elkaar en de aanpak is confronterend voor jezelf. Het gaat met humor en er is een hele veilige sfeer om dingen met elkaar te delen. Ik raad de training aan iedereen aan die met collega’s werkt die soms wat meer begeleiding nodig hebben.”

Wil jij de Harrie Helpt Training volgen?
Het A&O-fonds Provincies biedt jou als provinciemedewerker, in samenwerking met CNV Jongeren, de mogelijkheid om de Harrie Helpt Training kosteloos te volgen!  Er worden twee trainingen aangeboden:
• dinsdag 20 en woensdag 21 oktober, 09.30-12.30 uur – online
• woensdag 18 en donderdag 19 november – Den Bosch – DEZE TRAINING IS VOLGEBOEKT

Ben jij:
• Een directe collega van iemand met een arbeidsbeperking?
• Gemotiveerd om ook aan jezelf te werken?
• Bereid hetgeen geleerd direct in de praktijk te brengen?

Meld je dan snel aan en wordt Harrie, de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking. Voor deze training is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en deze worden evenredig verdeeld over de provincies.

Meer weten kijk dan op www.ikbenharrie.nl of mail met Maurice Tramper.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.