Help je collega’s te investeren in zichzelf. Word leerambassadeur!

Ken je collega’s voor wie leren en werken aan loopbaanontwikkeling niet vanzelfsprekend is, maar die wel worstelen met vragen over hun werk? Eventueel iets anders willen, of zich zorgen maken over de toekomst? Misschien heb je zelf ook wel eens met deze vragen rondgelopen? En ben je nu blij dat je toch stappen hebt gezet in je loopbaan of met leren. En gun je dit je collega’s ook. Herken jij je hierin? Dan zijn we op zoek naar jou! Pak je kans, want nu kun je je collega’s helpen met hun vragen en twijfels. Word leerambassadeur!

Wat doet een leerambassadeur?
Als leerambassadeur ben je voor je collega’s iemand om eens mee te sparren. Je kunt bij heel veel verschillende vragen helpen. Bijvoorbeeld over wat een geschikte cursus is. Bij het ontdekken wat je collega precies wil en kan. Hoe je jezelf sterker in het werk kunt maken. Je denkt mee, altijd als collega’s onder collega’s. Je bent dus geen hoger geplaatste die medewerkers beoordeelt. Je voert gesprekken bij de koffieautomaat of onder vier ogen. En je weet uit eigen ervaring wat het is om te werken aan je ontwikkeling in jullie werk. Daardoor maak je voor anderen de stap naar een cursus of bijvoorbeeld een loopbaancoach makkelijker.

Ben jij dit?
Als leerambassadeur:
– ben je enthousiast over het onderwerp leren en ontwikkelen
– en kun je anderen hier ook enthousiast over te maken
– is het voor jouw collega’s altijd heel gemakkelijk om jou dingen te vragen
– begrijp je goed waar anderen mee zitten en kun je goed luisteren
– geef je de moed niet snel op en denk je met anderen mee zonder het stokje van hen over te nemen

Begeleiding
Als leerambassadeur sta je er niet alleen voor. Het A&O-fonds Provincies biedt in samenwerking met de vakbonden CNV en FNV een korte compacte opleiding en een goede begeleiding gedurende het project.
1.  We bereiden je goed voor met een intakegesprek en een training van 6 dagdelen.
2.  Aan het eind van de training ontvang je een toolbox hoe je het gesprek of contact kunt vormgeven, mooi vormgegeven materialen, telefoonnummers en tips.
3.  We maken het je zo gemakkelijk mogelijk om jezelf als leerambassadeur te presenteren op je werk en deze rol te vervullen.
4.  Je maakt deel uit van een steeds breder wordend netwerk van leerambassadeurs.
5.  Regelmatig neemt een trainer contact met je op of organiseert bijeenkomsten met meerdere leerambassadeurs. Telefonisch, online of op locatie.

Alles bij elkaar kost het je ongeveer 3 uur per maand om voor je collega’s het verschil te maken en daar zelf ook weer wat van op te steken.

De training wordt georganiseerd in Utrecht in januari/februari 2021. De trainingen worden online gegeven, mocht dat door Corona noodzakelijk zijn.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Of wil je de mogelijkheden van deze vrijwilligersfunctie binnen jouw provincie bespreken? Stuur een mail naar saskia.marsman@aenoprovincies.nl (projectleider Leerambassadeurs) of naar peter.smits@aenoprovincies.nl (directeur A&O Provincie Academie).

Het project leerambassadeurs wordt mogelijk gemaakt door het A&O-fonds provincies.

Leerambassadeurs, omdat jij en je collega’s het waard zijn!