Over ons, het A&O-fonds Provincies.

De stichting Arbeidsmarkt- en Ontwikkelingsfonds Provincies (A&O-fonds Provincies), is het samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector Provincies en is opgericht in 2007. Het doel van het A&O-fonds Provincies is om eraan bij te dragen dat de provincies aantrekkelijke, dynamische en creatieve organisaties zijn, met een gezond arbeidsklimaat met weerbare en wendbare medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en hun loopbaan.

 

Het A&O-fonds treedt op als kennismakelaar en platform voor samenwerking voor de provincies. Het fonds initieert, stimuleert en bevordert vernieuwende activiteiten op het gebied van HRM, arbeidsmarkt, medezeggenschap en arbeidsomstandigheden.

 

Samen met de sector

Elke provinciale organisatie heeft haar eigen dynamiek, karakteristieken en omgeving en kan leren van de kennis en ervaring die een andere provincie heeft opgedaan. Het A&O-fonds Provincies wil geen verantwoordelijkheden van provincies overnemen, maar van toegevoegde waarde zijn in het toegankelijk en toepasbaar maken van beschikbare kennis. Zonder de bijdragen van de professionals bij de provincies, kan de gewenste samenwerking en kennisdeling niet worden bereikt. Het A&O-fonds werkt daarom heel nadrukkelijk samen met de sector.

Bekijk hier ons filmpje ‘Wat wil jij gaan doen in 2020?’ >>

Verschillende producten van het A&O-fonds Provincies komen hierin voorbij.

 

Het A&O-fonds bestaat al meer dan 10 jaar

A&O frontHet A&O-fonds Provincies bestond in 2017 tien jaar. Voor dit speciale moment hebben we een digitaal magazine gemaakt over de geschiedenis en producten van tien jaar A&O-fonds Provincies.

 

 

 

 

Zie ook