Werkplezier

Werkplezier zorgt voor meer motivatie, productiviteit en tevredenheid bij medewerkers en verbetert daarmee prestaties en werkgeversimago voor de organisatie.

Home » Thema’s » Werkplezier

Uitgelicht

Ervaringsverhaal

Jonge ambtenaren over werkgeluk – Het verhaal van Tim

Hoe kijken jonge ambtenaren aan tegen hun werk? Waar halen ze hun werkplezier uit? Wij vroegen het aan Céline, Lotte en Tim.

Meeting

Leernetwerk Werkplezier

Enthousiast over het thema Werkplezier en wil je graag met collega’s in de sector kennis en ervaring delen? Meld je aan!

tweede

Werkplezier-scan

Wil jij weten hoe het staat met jouw werkplezier? Meten is weten! Doe de scan en krijg zicht op wat goed gaat en wat beter kan.

Van werkplezier krijg je energie.

Werkplezier – Algemeen

Plezier hebben in je werk zorgt voor een manier van werken waarvan je energie krijgt en die een positieve bijdrage levert aan je leven en geluksgevoel. En medewerkers die plezier hebben in hun werk, zijn bovendien gemotiveerder, innovatiever, behalen een hogere productiviteit en zijn minder vaak ziek. Wil je aan de slag met werkplezier in het algemeen, bekijk dan ons aanbod.

Bekijk het aanbod

Werkplezier – Betekenis

Zinvol bezig zijn en helder hebben voor welk hoger doel je werkt, geven betekenis aan je werk en je leven. Dit geldt voor jou als medewerker, maar ook voor je organisatie. Dit draagt bij aan je werkplezier. Bekijk ons aanbod om te achterhalen wat jouw waarden in je werk zijn.

Bekijk het aanbod
Foto provincie Utrecht
Werkplezier - Talenten

Werkplezier – Talenten

Je ervaart meer werkplezier als je je talenten en kwaliteiten kunt benutten en je je hier verder in kunt ontwikkelen. Ontdek hoe jij als medewerker je talenten optimaal kunt benutten. En als leidinggevende hoe je je medewerkers hierbij optimaal kunt ondersteunen.

Bekijk het aanbod

Werkplezier – Vrijheid

Vrijheid in je werk ervaren, heeft te maken met autonomie en verantwoordelijkheid. Je hebt meer plezier in je werk als je het gevoel hebt van invloed te zijn en hier ook bevoegdheden voor te hebben. Het is belangrijk dat leidinggevenden en medewerkers hun wensen en behoeftes op dit vlak goed bespreken met elkaar en hier heldere afspraken over maken.

Bekijk het aanbod
Medewerker OD NZKG gaat op controle
Werkplezier - Relaties

Werkplezier – Relaties

Je werkplezier stijgt als je het gevoel hebt ergens bij te horen. Het ervaren van sociale steun en het krijgen van waardering en erkenning zijn onderdeel van deze pijler van werkplezier. Hierbij zijn zowel je collega’s als de relatie met je leidinggevende van belang.

Bekijk het aanbod