Winter School A&O Provincie Academie

Thuiswerken. We dachten er deze winter vanaf te zijn, maar voor veel mensen is het nog steeds verplicht. Sociaal contact met collega’s is niet meer vanzelfsprekend en de grens tussen werk en privé vervaagt. De Winter School van de A&O Provincie Academie biedt je online cursussen, webinars, podcasts en e-books om mentaal en fysiek fit te blijven in tijden van thuiswerken.

 

Als medewerker van de provinciale sector kun je deze winter, tot 21 maart 2022, gratis gebruikmaken van onderstaand leeraanbod.

Aanbod Winter School

Hoe stel je een gezond eetpatroon samen? Welke ingrediënten moeten erin? Welke levensmiddelen zijn noodzakelijk en welke zijn overbodig? Hoe kan ik niet alleen gezonder, maar ook duurzamer eten? Antwoorden op deze vragen vind je in deze informatieve en praktische cursus.

 

Langdurig thuiswerken en stress rondom COVID-19 kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van psychische klachten. In deze cursus leer je wat mentale gezondheid is en hoe je psychische klachten herkent. Ook leer je hoe je mensen kunt helpen die kampen met psychische klachten en hoe je hier in jouw organisatie aandacht aan kunt besteden.

Corona-kilo’s, vakantiekilo’s…Hoe kom je er vanaf? Verschillende factoren spelen hierbij een rol: voeding, beweging, ontspanning, stress en slapen. En ook de impact van het toegenomen thuiswerken heeft impact. Lifestylecoaches Angela Ruizeveld en Sandra van de Geer geven in dit webinar handvatten om af te vallen.

 

Vragen durven stellen over gezondheid, leefstijl en geluk, maar ook over de angsten en verlangens van medewerkers. Dat zijn kenmerken van vitaal leiderschap. Als je dit goed toepast, worden de intrinsieke drijfveren van mensen zichtbaar en kunnen die op de juiste plek in de organisatie worden ingezet. Hoe dit werkt komt aan bod in dit webinar van vitalogen Hanneke van Engelen en Maaike Kuijpers.

 

Hoe maak je van vitaliteit een prioriteit in je dagelijks leven? Wat zijn de ingrediënten van een vitaal leven? En hoe kan reflectie je helpen om energieker te zijn? Vitalogen Manon Nummerdor-Flier en Marleen Kromkamp geven je vitale tips en tools in dit webinar.

 

In dit webinar leer je hoe je beter om kan gaan met veranderingen. Je leert te denken om een bochtje en gaat op een andere manier naar een probleemsituatie kijken, zodat je de energie van het probleem gebruikt voor iets nieuws. Je leert je belangrijkste belemmeringen voor een gelukkig en vitaal leven te herkaderen en omdenken.

Een kwalitatief goede energie hebben is een combinatie van verschillende factoren.

Dit leer ik je door positieve, effectieve-, constructieve tips én wetenschappelijke kennis met je te delen. En door het stellen van inzichtelijke vragen, wordt het hebben van kwalitatieve goede energie een minder grote uitdaging.


Ik leer jou wat je zelf kunt doen om de kwaliteit van jouw energie te verbeteren, met als 5 pijlers; beweging, mind-set, ontspanning, slaap en voeding. Hoe zorg jij ervoor dat je energieniveau significant verbetert?

 

Kwalitatief goed slapen is een combinatie van een aantal factoren. Door positieve, effectieve, constructieve tips én wetenschappelijke kennis te delen, wordt kwalitatief slapen een minder grote uitdaging.


Wil jij van slapen je favoriete sport maken? Ontdek de wetenschap van het slapen, wordt meester van jouw slaap. Wees voorbereid op een interactieve sessie vol met scherpe en inzichtelijke vragen. Neem bewezen praktische en constructieve tips mee naar huis. Leer de essentie van jouw slaappatroon te doorgronden. Goed slapen is een kunst, een die jij kan leren beheersen.

 

Geweldloze of verbindende communicatie biedt een model waarbij je je verbindt met jezelf en met de ander door je bewust te zijn van en te luisteren naar eigen en andermans gevoelens, onderliggende behoeftes en wensen, ook in “lastige” situaties. En goede communicatie bevordert het contact, de samenwerking en het naar tevredenheid oplossen van conflicten op het werk en privé.

Corona heeft ons leven op zijn kop zet en ontwricht. Dit boek geeft tips hoe je om kunt gaan met heftige emoties rondom Corona.

 

125 Coachoefeningen bestaat uit oefeningen, vragenlijsten, overpeinzingen en testen. Ze zullen u soms verbazen, soms confronteren of een glimlach op uw gezicht toveren. 

 

EFT Master Yvonne Toeset helpt je in deze lastige tijden om je mentale en emotionele balans terug te vinden. De corona maatregelen hebben een effect op ons denken en voelen. Welk effect heeft het op jou? In een kort bestek geeft Yvonne oefeningen en tips om je werk, je gezondheid, je financiën en je levensgeluk positief te beïnvloeden. Een rustpunt in een onzekere tijd. De oefeningen kun je direct meedoen als je klikt op de link naar de instructie-video’s.

De e-learnings en webinars zijn toegevoegd aan het aanbod van A&O ProvinciE-learning. Als je al een account hebt voor A&O ProvinciE-learning, dan zijn deze automatisch aan je account toegevoegd. Heb je nog geen account, dan kun je  hier registreren

 

De e-books en podcasts zijn direct te downloaden. Als je nog niet eerder van de A&O ProvinciE-bieb gebruik hebt gemaakt, moet je je bij het downloaden eenmalig aanmelden met je organisatiemailadres. 

Elearning widget (1)
21st century skills - widget