Gezond en Veilig Werken

Werken is goed voor je gezondheid, maar het kan ook lichamelijk of geestelijk zwaar zijn. Herken arbeidsrisico’s en voorkom ze!

Home » Thema’s » Gezond en Veilig werken

Uitgelicht

tweede

Test je ervaren werkdruk

Wil jij weten hoe het staat met jouw ervaren werkdruk? En aan welke knoppen je kunt draaien om deze te verminderen?

Tool

App ‘Gezond en Veilig werken’

Met de app vind je alle informatie die je nodig hebt om je werk gezond, veilig en met plezier te doen.

tweede

De juiste zithouding

Leer hoe je het beste kunt zitten achter je bureau of op je bank.

Hoe voorkom je stress en een hoge werkdruk?

Werkdruk en sociale veiligheid

Als je een hoge werkdruk ervaart of in een sociaal onveilige werkomgeving werkt, bijvoorbeeld door discriminatie of seksuele intimidatie, kan dit stress veroorzaken en lichamelijke, psychische en sociale klachten. Hoe kun je dit voorkomen en wat kun je hieraan doen?

Bekijk aanbod

Werkhouding

Je neemt de hele dag verschillende houdingen aan, zoals zitten, staan, lopen, bukken en reiken. Als je te lang in dezelfde houding blijft, of als je teveel kracht moet uitoefenen, kan dat belastend zijn. Leer meer over goede werkhoudingen.

Bekijk aanbod
Zorg voor een goede werkhouding.
Veilig werken langs de weg bij de provincie Limburg

Veilig werken

Als je werkt met machines, gereedschappen of gevaarlijke stoffen, is het extra belangrijk dat je je werk op een veilige manier kunt doen. Leer meer over veilig werken.

Bekijk aanbod

Werkomgeving

Als je in je werk regelmatig in het open veld of langs het water werkt, dan heb je mogelijk te maken met biologische agentia of werk je in warme of juiste koude weersomstandigheden. Blootstelling hieraan brengt risico’s voor jouw gezondheid met zich mee. Bekijk hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Bekijk aanbod
Werken op en langs het water bij de provincie Utrecht.
Maak gebruik van verschillende tools om de arbeidsomstandigheden te waarborgen.

Arbo in je organisatie

Om de arbeidsomstandigheden in je organisatie te waarborgen, kun je gebruikmaken van diverse tools. Met de Digi-RI&E provinciale sector maak je inzichtelijk óf en wáár in het werk risico’s zitten en hoe belangrijk die zijn. De Arbocatalogus geeft je inzicht in mogelijke maatregelen.

Bekijk aanbod